De foundation

Missie

RESPECT voor jezelf, voor elkaar, maar ook je omgeving en de natuur vormen de basis voor een betere maatschappij. Dit vertaalt zich in thema's als duurzaamheid, gezondheid en samenwerking. De Klaas-Jan Huntelaar Foundation steunt amateurvoetbalverenigingen met maatschappelijke projecten.

Visie

Klaas-Jan Huntelaar gelooft in de kracht van de amateursportclub in de samenleving. Sport sterkt mensen in hun eigen ontwikkeling, in het verkrijgen van sociale vaardigheden die nodig zijn om met elkaar samen te werken en sport kan mensen bewust maken in het kiezen van slimme en duurzame oplossingen.

'SAMEN staan we voor een beter leven en een betere maatschappij'!

Thema's

Wat betekent dat?
"Voor mij betekent een beter leven dat er een toekomst is waarin we met respect met elkaar omgaan en met alles wat leeft. Een toekomst waarin er voor iedereen voldoende ruimte, tijd en middelen zijn om zijn of haar leven verder te kunnen ontwikkelen.

Als ik kijk naar mijn leven, verloopt alles eigenlijk automatisch; mijn carričre als voetballer, de mooie gezonde kinderen die ik samen met Maddy heb en daarnaast hoeven we ons financieel geen zorgen te maken. Ik besef heel goed dat het niet overal en bij iedereen zo is. Aan de andere kant heb dit lang als vanzelfsprekend aangenomen.

Eigenlijk is het best wonderlijk, dat alles automatisch gaat. Een voorbeeld; ik heb een hersenschudding en het herstelt zich automatisch. Ik train mijn lichaam, het wordt sterker! Wat ik eerst niet kan, lukt wel na oefening. Ik probeer een andere manier van denken en ik kan beter omgaan met tegenslag. De werking van LICHAAM & GEEST is heel bijzonder. Ik vind het interessant hoe dat werkt. Ik heb de overtuiging dat je door goed en slim na te denken meer kunt bereiken. Je verstand gebruiken en dan ook je gevoel en intuītie volgen. Ik noem dat "koppie er bij houden".

Hetzelfde geldt in groter verband voor de AARDE. De aarde is een complex ecologisch systeem waarin alles met elkaar samenhangt. Wij maken als mens deel uit van dit systeem en zijn er ook van afhankelijk. Ik heb me altijd geīnteresseerd in de natuur en als wij niet verstandig omgaan met de natuur om ons heen dan raakt ons ecologisch systeem uit balans.

Voor een goed leven, moet je goed zijn voor je lichaam. Dat doe je met goed voedsel en voldoende beweging. We hebben schoon water, planten, bomen en dieren nodig voor gezond voedsel en voldoende zuurstof. Als wij goed zorgen voor de aarde, zorgen wij ook goed voor onszelf.

Jezelf en je omgeving ontwikkelen doe je niet alleen. Een beter leven begint bij TEAMwork. TEAM staat voor "Together Everyone Achieves More". Dit is een uitspraak van Foppe de Haan waarmee hij aangeeft dat door samenwerking met anderen altijd een beter resultaat bereikt zal worden.

Samen kunnen we dus iets bereiken. Bij mijn amateurclub heb ik geleerd samen te werken, ik heb geleerd dat je ergens voor moet gaan en er voor elkaar te zijn. Bij de voetbalclub heb ik sociale vaardigheden opgedaan en heb ik geleerd te delen en verantwoordelijkheid te nemen.

Daarom wil ik jongeren binnen het amateur voetbal helpen om zich bewust te worden van de kracht van samenwerking. Ik wil ze uitdagen na te denken over allerlei dingen waardoor hun club nog beter wordt. Op allerlei gebied; de sport zelf, de begeleiding, de onderlinge sfeer, het besturen, de accommodatie, enzovoort". 

Klaas-Jan Huntelaar